Υπάρχει Λόγος… να είσαι αιμοδότης!

Σκέφτηκες ποτέ ότι με λίγο αίμα από το αίμα σου μπορείς να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή;


Σκέφτηκες ποτέ ότι με λίγο αίμα από το αίμα σου μπορείς να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή; Το παιδί σου, τον αδελφό σου, τον γείτονα, τον γνωστό και άγνωστο, τον συνάνθρωπό σου. Γιατί μόνο το  εθελοντικά προσφερόμενο αίμα παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

 

Γίνε, λοιπόν, και εσύ αιμοδότης και σώσε μια ζωή που σε έχει ανάγκη. H εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής, η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και ανώδυνη.

Πού ξέρεις, με τις συχνές εξετάσεις που γίνονται στο αίμα σου, μπορείς να προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις, μια ύπουλη ασθένεια, μια ξαφνική νόσο.

Τρεις λόγοι για να γίνεις αιμοδότης:

  • Γιατί πρέπει να υπάρχει αίμα όταν το χρειαζόμαστε.
  • Γιατί σε 10 νοσοκομειακούς άρρωστους, οι 2 χρειάζονται αίμα.
  • Γιατί, ως χώρα, πρέπει να είμαστε αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Αφιέρωσε μόνο δέκα λεπτά από τον χρόνο σου και κάμε την ανατροπή. Άλλαξε τη ζωή σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι και ενεργείς.

  • Σώσε τη ζωή μέχρι και 3 ατόμων με μια μόνο αιμοδοσία.
  • Κάνε τη διαφορά στη ζωή σου, στη δουλειά σου, στην κοινωνία.
  • Συνδέσου με τους συνανθρώπους σου.
  • Συμμετείχε σε ομάδα εθελοντών που αγαπούν και νοιάζονται για τον άνθρωπο.
  • Ίσως κάποια στιγμή τους χρειαστείς, εσύ και η οικογένειά σου.

Μπορείς να προσφέρεις αίμα σε όλες τις επαρχίες, στους σταθερούς σταθμούς αιμοδοσίας, στις εξωτερικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται με τα κινητά συνεργεία του Κέντρου, σε χώρους εργασίας, κοινότητες, δήμους, συλλόγους, σχολεία και στρατόπεδα.
Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου ή επικοινώνησε με το Κέντρο Αίματος στο τηλέφωνο 22 809098.

Το αίμα είναι αναγκαίο για τους τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, τα άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά, τους ογκολογικούς ασθενείς και τους ασθενείς με λευχαιμία, ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, τους πάσχοντες με αιματολογικές ασθένειες.

Εμείς σαν διαχρονικοί συνεργάτες του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας στηρίζουμε διάφορες πρωτοβουλίες για ευαισθητοποίηση του κοινού για την αιμοδοσία και υποστηρίζουμε τη διοργάνωση αιμοδοσίας και άλλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Κέντρο.

Μόλις πρόσφατα στηρίξαμε την εκδήλωση με τίτλο «Υπάρχει Λόγος … να είσαι αιμοδότης» και συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου, αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία.