5 τρόποι για καλύτερη οικονομική διαχείριση πριν τα 30!


Πλησιάζεις τα 30! Άρχισες ήδη να πανικοβάλλεσαι ότι έρχεσαι όλο και πιο κοντά στην επόμενη σημαντική δεκαετία της ζωής σου. Αγχώνεσαι με τα πρώτα …άντα, ίσως σκέφτεσαι πως δεν μπορείς πια να παίρνεις λανθασμένες αποφάσεις με το πρόσχημα ότι είσαι ακόμη μικρός ή μικρή. Ίσως είναι η στιγμή να αρχίσεις να σκέφτεσαι την προοπτική να γίνεις περισσότερο  οικονομικά ανεξάρτητος/η.

Δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις;  Αφιέρωσε λίγο χρόνο και διάβασε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

1. Αναβάθμισε την αποταμιευτική στρατηγική  σου

Με λίγη τύχη, θα έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι την αποταμίευση και άλλους μελλοντικούς οικονομικούς στόχους, πολύ πριν κλείσεις τα 30 ή λίγο πιο μετά. Οι περισσότεροι άνθρωποι, κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, αρχίζουν να ονειρεύονται την απόκτηση της δικής τους κατοικίας και ξεκινούν να κάνουν πραγματικές επενδύσεις για το μέλλον. Με αυτό το δεδομένο, είναι πιθανό να έχεις ήδη αρχίσει να καταθέτεις χρήματα στον αποταμιευτικό σου λογαριασμό. Αν δεν έχεις, μπορείς να ανοίξεις έναν στην Τράπεζά μας.

2. Αγόρασε αντί να ενοικιάζεις

Η αγορά κατοικίας φαντάζει μεγάλη δέσμευση, ειδικά όταν ανησυχείς για την προκαταβολή. Όμως, αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ένα ακίνητο με υποθήκη αντί να πληρώνεις ενοίκιο, τότε θα ευνοηθείς μακροπρόθεσμα. Όταν ενοικιάζεις ένα ακίνητο, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δίνεις τα χρήματά σου σε έναν ενοικιαστή, χωρίς να παίρνεις πίσω κάτι ως αντάλλαγμα μακροπρόθεσμα. Όταν, όμως, αγοράσεις ένα ακίνητο, επενδύεις σε κάτι που έχει αξία.

3. Σύγκρινε τα δάνεια

Ο δανεισμός είναι καθημερινό φαινόμενο για τη ζωή των ανθρώπων κάθε ηλικίας. Πιθανότατα, έχεις ήδη υπολογίσει τα in και τα out του δανεισμού.

Όταν φτάσεις στα 30, αρχίζεις και σκέφτεσαι σοβαρά τον δανεισμό για αγορά διαμερίσματος. Πριν αποφασίσεις, μελέτησε όλα τα δεδομένα. Μπες στο διαδίκτυο  και σύγκρινε τις διάφορες επιλογές που σου προσφέρονται και σιγουρέψου ότι επιλέγεις το πιο ελκυστικό επιτόκιο. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα δάνειά μας.

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών τους, μέχρι να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στον λογαριασμό τους και διαπιστώσουν  πόσα χρήματα ξοδεύουν κάθε μήνα για πράγματα που πραγματικά δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται.

Ίσως πληρώνεις περισσότερα από τα απαραίτητα για πράγματα όπως τηλέφωνο. Βεβαιώσου ότι συγκρίνεις τις επιλογές σου για να εξασφαλίσεις ότι λαμβάνεις πάντοτε τις καλύτερες προσφορές από τους προμηθευτές σου. 

4. Έλεγχε τις δαπάνες σου

Σίγουρα δεν είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις δαπάνες  σου κάθε μήνα. Όταν παρακολουθείς τις δαπάνες σου, είναι ευκολότερο να παρατηρήσεις από πού μπορείς να κάνεις  περικοπές, όπως π.χ. σε δυο caffè latte τα πρωινά ή σε ακριβά γεύματα.

Στον ψηφιακό κόσμο τού σήμερα, η παρακολούθηση των δαπανών είναι ευκολότερη απ’ ό,τι στο παρελθόν. Μπορείς να μεταφορτώσεις ασφαλείς εφαρμογές στο κινητό σου και να ενημερώνεσαι για κάθε σεντ που μπαίνει ή βγαίνει από τον τραπεζικό σου λογαριασμό!

5. Κατέβασε το App μας

Αν θέλεις να έχεις καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σου μπορείς να κατεβάσεις το νέο Mobile Banking App  μας.

Eπίσης, η 1bank  σου προσφέρει την υπηρεσία «Alerts» και σε κρατά ενήμερο/η για τις κινήσεις των λογαριασμών σου.