Ραντεβού με την εκπαίδευση…διαδικτυακά!

Ένα κλικ μακριά.


Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε, εκπαιδευόμαστε και αναζητούμε διάφορες μορφές ψυχαγωγίας και μάθησης. Δέστε το ως ευκαιρία για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με ένα διαδικτυακό σεμινάριο, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τον εντοπίσατε εδώ και καιρό αλλά δεν είχατε τον χρόνο να το παρακολουθήσετε.

Υπάρχουν ηλεκτρονικά σεμινάρια και δράσεις και πολλά από αυτά είναι δωρεάν!

Κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν τις εκθέσεις τους για τους λάτρεις της τέχνης και όχι μόνο ενώ παράλληλα βραβευμένες ταινίες για όλα τα γούστα είναι πλέον στην οθόνη μας με ένα κλικ.

Ενέσεις αισιοδοξίας και δημιουργικότητας

Μετατρέψτε τις μέρες σας σε ευχάριστες, δημιουργικές, γεμάτες νέες εμπειρίες. 

  • Διαβάστε βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που λέγεται πως ένα καλό και ενδιαφέρον βιβλίο είναι πάντοτε ένας καλός φίλος. Ίσως να διαβάσετε εκείνο το ξεχασμένο βιβλίο που έμεινε, εδώ και καιρό, στο κομοδίνο του υπνοδωματίου σας.
  • Διαβάστε εκείνο το βιβλίο που έχετε αφήσει από το καλοκαίρι και εκείνα τα άλλα που ξεκινήσατε εδώ και μήνες και δεν είχατε ποτέ τον χρόνο να τα τελειώσετε. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε ένα kindle book ή να κατεβάσετε ένα σε PDF εντελώς δωρεάν. Το βιβλίο είναι πάντοτε μια καλή επιλογή. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
  • Αν πάλι πάντοτε σας ενδιέφερε η ζωγραφική, η μουσική, η συγγραφή ή ακόμη και ο χορός, αυτοσχεδιάστε και ζωντανέψτε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας. Δοκιμάστε να γράψετε ένα τραγούδι, ζήστε την εμπειρία του συγγραφέα ή ακόμη ρίξτε το στον χορό. Όλα θα σας κρατήσουν πνευματικά αλλά και σωματικά.

 

Με τα παιδιά

Αξιοποιήστε τον χρόνο σας για να παίξετε και να δημιουργήσετε με τα παιδιά σας. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιδέες και προτάσεις. Σας συστήνουμε να επικεντρωθείτε στα θέλω και μπορώ, ειδικά αυτή την περίοδο.

  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν, την οικογένεια, τον παππού και τη γιαγιά, τους φίλους τους ή ακόμη να αφήσουν τη φαντασία τους να ταξιδέψει στο περσινό καλοκαίρι, στη θάλασσα και τη φύση.
  • Διαβάστε τους ένα όμορφο παραμύθι. Πάντοτε τα παραμύθια λειτουργούν θεραπευτικά για όλους, παιδιά και μεγάλους. Ή ακόμη ενθαρρύνετέ τα να γράψουν τη δική τους ιστορία, το δικό τους παραμυθάκι.
  • Η παιδική ταινία είναι πάντα μια καλή λύση. Αράξτε στον καναπέ, φορέστε άνετα ρούχα και απολαύστε μια όμορφη παιδική ταινία ή σειρά. Βέβαια, αν θέλετε να μάθετε τα παιδιά σας να εμβαθύνουν, ζητήστε τους να σας διηγηθούν την ιστορία, να σας μιλήσουν για τους ήρωες ή και να τους ζωγραφίσουν.

 

Επισκεφθείτε το Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου…από το σπίτι σας.

Ζήστε επίσης μια όμορφη εμπειρία που σας την προσφέρει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.  Συνεισφέροντας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των νέων δεδομένων,  το Ίδρυμα διοργανώνει υπέροχες διαδικτυακές δράσεις με τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη».

Οι δράσεις εστιάζονται σε διάφορους άξονες όπως  εικαστικές τέχνες, δημιουργική γραφή, μαγειρική κ.ά. Μπορείτε να σερφάρετε στην ιστοσελίδα του ΠΙΤΚ στο facebook (www.facebook.com/boccf) και να δείτε όλες τις λεπτομέρειες των δράσεων.

Όλοι εσείς που θα αξιοποιήσετε το πρόγραμμα μπορείτε να στείλετε μια φωτογραφία των έργων σας με μήνυμα στο Facebook.