Όταν το σπίτι σου, γίνεται το γραφείο σου

Μάθε πως να δουλέψεις αποτελεσματικά από το σπίτι


Νέα δεδομένα, νέα πραγματικότητα. Οι τελευταίες εξελίξεις βρίσκουν πολλούς από εμάς στο σπίτι προσπαθώντας να προγραμματίσουμε μια νέα εργασιακή ζωή. Το τραπέζι του σαλονιού γίνεται γραφείο, το κοστούμι μεταμορφώνεται σε φόρμα γυμναστικής και η συνάντηση με τον/τη συνάδελφο, τηλεδιάσκεψη.

Άραξε, λοιπόν, σπίτι σου, διάβασε χρήσιμες συμβουλές, και μπες σε επαγγελματικό mood από το σπίτι.

Στήσε το γραφείο σου

Επέλεξε έναν χώρο και στήσε το γραφείο σου. Μπορεί να είναι ένα δωμάτιο γραφείου, μια γωνιά στο σαλόνι σου, το καθιστικό ή ακόμη και το τραπέζι της κουζίνας σου. Σημασία έχει να αισθάνεσαι άνετα και να έχεις γύρω σου όλα όσα είναι χρήσιμα για τη δουλειά σου. Ηλεκτρονικό υπολογιστή, τηλέφωνο, μια άνετη καρέκλα γραφείου, ή/και οποιοδήποτε αντικείμενο σε βοηθά να είσαι οργανωμένος/η.

Οργάνωσε την ημέρα

Οργάνωσε την ημέρα σου, σαν να ήσουν στο γραφείο. Τα επείγοντα και τα μη επείγοντα. Έχεις επίσης την επιλογή για τηλεδιασκέψεις με άλλα μέλη του προσωπικού του γραφείου σου. Καθορίστε ώρες και χρόνο, επικεντρωθείτε στους εργασιακούς σας στόχους και αναπτύξετε πλάνα…διαδικτυακά.

Ντύσου … εργασιακά

Η δουλειά από το σπίτι με πυτζάμες μπορεί να είναι μια χαλαρή κατάσταση. Όμως, μόνο για λίγο. Όταν είσαι ντυμένος/η με τα ρούχα της δουλειάς θα είσαι σε εργασιακή φάση και πιθανόν πιο παραγωγικός/ή.

Κάνε διάλλειμα

Μην πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά. Η ισορροπία είναι «κλειδί». Κάνε διάλειμμα, βγες στη βεράντα, στον κήπο, δεν συστήνεται ο περίπατος με πολλούς!

Μείνε πειθαρχημένος/η

Να είσαι πειθαρχημένος/η. Η δουλειά από το σπίτι θέλει πειθαρχία, σοβαρότητα και σύνεση. Όμως, κυρίως οργάνωση ώστε να μην ξεφεύγεις από τους στόχους σου για να νιώθεις παραγωγικός/ή.

Μίλα με την οικογένεια

Αν έχεις οικογένεια και παιδιά, και τώρα είστε όλοι μαζεμένοι στο σπίτι, οι καταστάσεις γίνονται ακόμη πιο απαιτητικές. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς την επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή. Εξάλλου για πολλούς είναι κάτι πρωτόγνωρο! Μιλήστε στα παιδιά για τα νέα δεδομένα, δώστε τους τον λόγο. Κάθε αρχή, δυσκολία.

Συναλλαγές από τον καναπέ

Όλο και μια ανησυχία την έχεις. Χαλάρωσε στον καναπέ, και δοκίμασε να κάμεις όλες τις δουλειές, που άλλοτε θα έκανες στην Τράπεζα, από τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή ή το κινητό σου τηλέφωνο.

Αυτή τη φορά το να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε κατάστημα δεν είναι άλλη μια εμπειρία. Είναι μια υποχρέωση. Για να μείνεις εσύ και η οικογένειά σου ασφαλείς.

Για στήριξη και καθοδήγηση στα ψηφιακά μας κανάλια μπορείς να μας τηλεφωνήσεις στο 800 00 800 (από Κύπρο) και +357 22128000 (από το εξωτερικό)