Το πορτοφόλι σας έχει όνομα...

και είναι ηλεκτρονικό!


Κάποτε, πριν από κάποια χρόνια, η εξυπηρέτηση από την Τράπεζά σας ήταν διαφορετική. Περιμένατε υπομονετικά στην ουρά, κάποιες φορές εκνευριζόσασταν, είχατε μαζί σας το πορτοφόλι σας, και πραγματοποιούσατε κατάθεση ή ανάληψη χρημάτων. Και βέβαια πάντοτε φεύγατε με μια μικρή ανησυχία ότι μπορεί να χάσετε τα χρήματά σας ή να σας τα κλέψουν.

Οι καιροί άλλαξαν, οι άνθρωποι το ίδιο, οι συνήθειές τους, οι αδυναμίες τους, τα θέλω και οι επιθυμίες τους. Από τον Ταμία περάσαμε στο ΑΤΜ και στη συνέχεια στον καναπέ και στην 1Bank από την άνεση του σπιτιού μας. Σήμερα, στην εποχή των ανέπαφων συναλλαγών, πόσοι από εμάς θυμούνται το «σάρωμα» της κάρτας στο χαρτί;

Η τεχνολογία πλέον κυριαρχεί παντού, σε κάθε φάση της ζωής μας. Οι καταναλωτές, παρασυρόμενοι από το ρεύμα της εποχής ή ακόμη ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πιο εύκολοι και ασφαλείς τρόποι στη σχέση τους με την Τράπεζα.

«Έξυπνες» επιλογές

Σήμερα, οι «έξυπνες» επιλογές για πραγματοποίηση των συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών ή καρτών, μια τάση που κυριαρχεί στο εξωτερικό, εξελίσσεται σε κανόνα και όχι εξαίρεση. Οι καταναλωτές επιλέγουν, και όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό πορτοφόλι για πληρωμές από το κινητό τους τηλέφωνο.

Είναι πολύ απλό! Το κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό κατάστημα και ηλεκτρονικό πορτοφόλι (digital wallet) και σας παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις αγορές σας σε καταστήματα, να μεταφέρετε χρήματα στα παιδιά ή στους φίλους σας, με απλές κινήσεις και με απόλυτη ασφάλεια.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι ή ewallet, όπως είναι η διεθνής του ονομασία, είναι ένα ασφαλές ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής και χρησιμοποιείται κυρίως για συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Για να αντιληφθείτε καλύτερα πώς λειτουργεί μπορείτε να σκεφτείτε πώς λειτουργεί ο ηλεκτρονικός σας λογαριασμός σε μία τράπεζα. Ανοίγετε τη σελίδα της τράπεζας και συμπληρώνετε τα στοιχεία εισόδου σας για να εισέλθετε στο προφίλ σας. Στη συνέχεια κάνετε login, και μέσα από τον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό έχετε τη δυνατότητα να στείλετε  χρήματα εύκολα και γρήγορα, να κάνετε αγορές ή να πληρώσετε λογαριασμούς.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει τράπεζα για να λειτουργεί φυσικά  καταστήματα.

Τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια κερδίζουν όλο και συχνότερα έδαφος.  Λειτουργούν και ελέγχονται από τράπεζες ή εταιρείες. 

Οδηγίες ασφαλείας

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες ασφαλείας και προστατέψτε τα στοιχεία εισόδου σας:

  • Διατηρείτε όσα χρήματα θέλετε στον λογαριασμό σας. Μην βάζετε περισσότερα χρήματα από τις ανάγκες σας.
  • Οι μεταφορές χρημάτων είναι γρήγορες και φθηνές. Αρκούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
  • Οι αναλήψεις είναι γρήγορες με τη χρήση της «πλαστικής» κάρτας.

Για μας η νέα digital εποχή είναι γεγονός! Με το BoC Wallet app, τη νέα πρωτοποριακή εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών μπορείτε να κάνετε τις καθημερινές σας συναλλαγές εύκολα και γρήγορα με απόλυτη ασφάλεια χρησιμοποιώντας απλά το κινητό σας.

Ακόμη, το Αpple Pay  σας προσφέρει ασφαλείς και γρήγορες πληρωμές με τις κάρτες Visa της Τράπεζας Κύπρου