Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Από τα εγκαίνιά του το 1998, εξυπηρετεί άτομα με εμπειρία καρκίνου και την Κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. Είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Κύπρο και την Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση ποιότητας από την Caspe Healthcare Knowledge Systems, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης νοσοκομείων. Το 2021, ξεκίνησε τη λειτουργία της η Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας. Το 2022 το Ογκολογικό Κέντρο υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με επεμβατικό πνευμονολόγο θέτοντας έτσι τις βάσεις για την ανάπτυξη Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας.

Μέχρι σήμερα, το Ογκολογικό Κέντρο έχει εξελιχθεί σε έναν φορέα υψηλής ιατρικής φροντίδας, σε ένα πρότυπο Κέντρο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου και σε ένα επιτυχές μοντέλο  διεπιστημονικής διαχείρισης. Η σημαντικότητα του Κέντρου για την Κυπριακή κοινωνία συνοψίζεται στα θεαματικά νούμερα που έχει καταγράψει:

 Βασικοί αριθμοί

  • ~€70εκατ. συσσωρευμένων επενδύσεων της Τράπεζας στο Ογκολογικό Κέντρο 
  • 60% των διαγνωσμένων περιστατικών στην Κύπρο υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Κέντρο
  • 47,567 ασθενείς έχουν εγγραφεί και υποβληθεί σε θεραπεία στο Κέντρο από το 1998
  • 16,892 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία το 2022
  • 256 ιατρικό και διοικητικό προσωπικό

The Wall Gallery

Το έργο τέχνης «Βουτιά στην Αθαλάσσα» του Μιλένκο Στεβάνοβιτς εκτείθεται σήμερα στους περιβάλλοντες τοίχους του Κέντρου στο πλαίσιο του Wall Gallery Project. Αυτό καθιερώθηκε το 2018 σε συνεργασία με τον Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό (ΜΚΟ) Alternative Brains Rule και αφορά μια έκθεση μεγάλων διαστάσεων έξω από το παράθυρο των ασθενών και των εργαζομένων, με στόχο την τόνωση του ηθικού τους.

Μάθε περισσότερα

Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου