New Year’s Resolutions για το 2020

Αποφάσεις για τη νέα χρονιά!


Άλλη μια χρονιά φεύγει, άλλη μια χρονιά έρχεται. Γεμάτη όνειρα, προσδοκίες, μικρές και μεγάλες. Όνειρα που ίσως και να μην πραγματοποιηθούν ποτέ, προσδοκίες που πιθανόν να αποδειχθούν ψεύτικες.

Τώρα, όμως, είναι η ευκαιρία για να σκεφτείς και να δράσεις. Πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε τις μικρές αλλαγές που θα ήθελες στη ζωή σου με τη νέα χρονιά, αποφάσεις που θα ήθελες να πάρεις με το «καλημέρα» του νέου χρόνου. Εμείς μαζέψαμε κάποιες μικρές συμβουλές και σας τις παρουσιάζουμε. Δοκιμάστε τις και σίγουρα κάτι χρήσιμο θα βρείτε! Μια νέα χρονιά, μια καινούρια αρχή.

Ξεκίνα να τρως λιγότερο και πιο υγιεινά

Ένας καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος διατροφής θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα ανθυγιεινά junk foods που σε κατακλύζουν.

Δώσε τέλος στις αναβολές

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που κρατά τους περισσότερους ανθρώπους μακριά από την υλοποίηση των στόχων τους είναι η επιθυμία τους να χαλαρώνουν και να περνάνε καλά παρά να εργάζονται μεθοδικά. Όταν η αναβλητικότητα έχει πια γίνει τρόπος ζωής, είναι δύσκολο να ξεφύγεις. Δώσε, λοιπόν, τον καλύτερό σου εαυτό σε μια νέα προσπάθεια για να αλλάξεις την αρνητική αυτή συνήθεια.

Απόκτησε αυτοπεποίθηση

Αν έχεις αυτοπεποίθηση, οι άλλοι το αντιλαμβάνονται. Μπορείς εύκολα να εκφράσεις την γνώμη σου, να βγεις ραντεβού και να εξελιχθείς στη δουλειά σου. Μια δόση αυτοπεποίθησης, θα σε βοηθήσει να «χτίσεις» μια πιο ευτυχισμένη ζωή. 

Μείωσε το άγχος

Το άγχος είναι πραγματικά ένας μεγάλος «δολοφόνος» και μπορεί να είναι καταστροφικό για τις σχέσεις και την υγεία σου. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η πίεση στη δουλειά και η υπερβολική προσπάθεια να τα προλάβεις όλα, αυξάνει το στρες με πολλές επιπτώσεις για την υγεία σου. Ωστόσο μπορείς να το διαχειριστείς αποτελεσματικά με τη βοήθεια χρήσιμων, αντισυμβατικών και πρακτικών τρόπων διαχείρισης του άγχους.

Μάθε να ντύνεσαι με στυλ

Ο τρόπος που ντύνεσαι λέει πολλά για τον χαρακτήρα σου, και φορώντας την κατάλληλη ενδυμασία μπορείς να δείχνεις δυνατός και σίγουρος, κάτι που θα σε βοηθήσει να βρεις την κατάλληλη δουλειά, να πάρεις προαγωγή και να γοητεύσεις τους γύρω σου! 

Δώσε χρόνο σε ανθρώπους

Πέρασε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα.Η ζωή μας είναι τόσο μικρή που δεν αξίζει να τη σπαταλούμε σε ψεύτικους και τοξικούς ανθρώπους. Δώσε σημασία σε ανθρώπους που νοιάζονται για σένα πραγματικά!

Ξεκίνα να αποταμιεύεις

 Όταν πετύχεις να έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου, θα μπορείς να βάλεις κάποια χρήματα στην άκρη. Κάποια επιπλέον χρήματα που θα σε βοηθήσουν να ταξιδεύεις στο εξωτερικό, να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι ή να αποκτήσεις καινούργιο αυτοκίνητο. Μια καλοδεχούμενη αλλαγή του ρυθμού της ζωής σου.

Εδώ μπορείς να βρεις μια αποταμιευτική επιλογή για την κάθε σου ανάγκη

Γίνε εθελοντής/ντρια

Αφιέρωσε  χρόνο και ενέργεια για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Γίνου εθελοντής/ντρια! Μια ευγενική χειρονομία και ταυτόχρονα μια ηθική ανταμοιβή. Μια ευκαιρία για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να αποκτήσεις νέες ικανότητες και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου. Γιατί όχι;

Εξερεύνησε τον κόσμο

Θα πρέπει να κάνεις σωστή διαχείριση των οικονομικών σου, να εξοπλιστείς κατάλληλα, να επενδύσεις σε χρόνο και προσπάθεια προτού αποφασίσεις να γυρίσεις τον κόσμο. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι να γνωρίσεις διαφορετικούς πολιτισμούς και να επισκεφτείς μακρινά μέρη ακόμα και με μικρότερο προϋπολογισμό. 

Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Αν δεν αισθάνεσαι αρκετά καλά  με ό,τι κι αν κάνεις, ίσως είναι καιρός να προχωρήσεις σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Ανακάλυψε ξανά τον εαυτό σου και θα δεις τη ζωή διαφορετικά!,

Άρχισε να γίνεσαι πιο υπεύθυνος/η

Σκέψου πριν πάρεις μια απόφαση. Είναι σημαντικό να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Εσύ και μόνο εσύ είσαι πραγματικά υπεύθυνος/η για τον εαυτό σου.

Μάθε να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου

 Η ικανότητα να διασφαλίζεις τη δική σου ασφάλεια  και αυτή των αγαπημένων σου είναι πολύ σημαντική. Μάθε πώς να συμπεριφέρεσαι αλλά ποιες συμπεριφορές να δέχεσαι και από τους άλλους.

Κοινωνικοποιήσου

Το να είσαι στην πόλη, είτε άνδρας είτε γυναίκα, έχει και τα τυχερά του. Διασκεδάζεις, γνωρίζεις κόσμο και ανακαλύπτεις ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά μπορείς ταυτόχρονα να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες και τις ικανότητες ομαδικής συνεργασίας.

Ανάπτυξε τη δημιουργικότητά σου

Υπάρχουν στιγμές που είμαστε πνευματικά εξουθενωμένοι, και η δημιουργικότητά μας πάει περίπατο. Ακόμα χειρότερα αν το επάγγελμα ή το χόμπι σου εξαρτάται από την έμπνευση, την εξεύρεση νέων ιδεών και τη σκέψη έξω από τα καθιερωμένα.

 

Υπάρχει μια ατέλειωτη λίστα με συμβουλές, tips και τρικ για να αρχίσεις μια όμορφη και δημιουργική  χρονιά και να κάμεις εκείνες τις αλλαγές στη ζωή σου που επιθυμούσες εδώ και καιρό.
Σου ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένη και Δημιουργική τη νέα χρονιά.