Βράβευση στην ανταπόκριση της Κύπρου για τις πυρκαγιές και πλημμύρες στην Ελλάδα

Ο μη κυβερνητικός οργανισμός REACTION σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου κινητοποιήθηκαν και έθεσαν σε άμεση εφαρμογή το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών για ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Ελλάδα, το 2017 και 2018.

Το πρόγραμμα «Δίπλα στην Ελλάδα» υλοποιήθηκε με την στήριξη όλων των πολιτών της Κύπρου και την υποστήριξη της DHL Express Cyprus, της Aegean Airlines και της CobaltAir.

Εθελοντές του REACTION και της Τράπεζας Κύπρου μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές και βοήθησαν στην καταγραφή των αναγκών. Ο κυπριακός λαός κινητοποιήθηκε για να στηρίξει την Ελλάδα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Μάριος Σταύρου, εκ μέρους του REACTION, παρέλαβε το βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη» στο πλαίσιο των ελληνικών βραβείων «Responsible Business Αwards 2019».

Σε δηλώσεις του ο Μάριος Σταύρου ανέφερε πως «το βραβείο ανήκει σε όλο τον λαό της Κύπρου, σε εκείνα τα άτομα, τις οργανώσεις, τις εταιρείες που έφεραν δεκάδες τσάντες τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και ειδικότερα σε εκείνους που από το υστέρημά τους στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ ξανά».

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου κ. Έλλη Ιωαννίδου, που παρευρέθηκε στην απονομή της βράβευσης, συνεχάρη τον  REACTION  και ανέφερε πως «Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει πρωτοβουλίες και οργανισμούς που αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία. Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε δράσεις και ενέργειες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, να υλοποιούμε έργα που υποστηρίζουν πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και να συμβάλλουμε στην κοινωνική πρόοδο».