Το δικό του ‘σπίτι’ αποκτά το SupportCY

Το SupportCY, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, κάνει την επόμενη κίνηση και δημιουργεί το δικό του σπίτι για να στεγάσει λειτουργίες που αφορούν στην αποστολή του, αποτελώντας παράλληλα σημείο αναφοράς για τις εκδηλώσεις του.

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, τα εγκαίνια του SupportCY House, του χώρου που θα στεγάζει τις λειτουργίες του δυναμικού κοινωνικού δικτύου, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου. Τοποθετημένο στις αρχές των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, το SupportCY House θα μπορεί να χρησιμοποιείται από 130 και πλέον μέλη, οργανισμούς, επιχειρήσεις, ΜΚΟ και εκπαιδευτικά ιδρύματα, για εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις, δημοσιογραφικές διασκέψεις αλλά και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, πάντοτε στο πλαίσιο της αποστολής του.

Το SupportCY House είναι επιπλέον εξοπλισμένο με την απαραίτητη τεχνολογία, με στόχο την διευκόλυνση των μελών, αλλά και του κοινού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην παρουσία του Επιτρόπου του Πολίτη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Εξωτερικών, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργού Υγείας, o Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, χαρακτήρισε το SupportCΥ House σημείο αναφοράς που θα μας θυμίζει πως ο λαός μας στις δύσκολες στιγμές ενώνεται, γίνεται ένα και επιβιώνει, λέγοντας πως «στο SupportCY House κτυπά η καρδιά της μεγαλύτερης κοινής επένδυσης κοινωνικού κεφαλαίου στην Κύπρο. Ενός συνεταιρισμού που στοχεύει στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με συνεχή δράση και στοχευμένες ενέργειες». Όπως είπε «στην Τράπεζα Κύπρου είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά του SupportCY, όχι μόνο επειδή δημιουργεί κοινωνικοοικονομικό κεφάλαιο στη χώρα μας, αλλά και γιατί ενισχύει περισσότερο την ευαισθητοποίηση για κοινωνική προσφορά προς όσους την έχουν πραγματική ανάγκη».

Καλωσορίζοντας με τη σειρά της τους προσκεκλημένους στο σπίτι του SupportCY, η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του SupportCY, τα οποία θα θέλαμε να προσκαλέσουμε για να βρίσκονται σήμερα μαζί μας, αλλά η πανδημία στάθηκε και πάλι εμπόδιο. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε μαζί υπεύθυνα και δημιουργικά. Το SupportCY ήρθε για να μείνει!»

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τα εγκαίνια χαιρέτισε ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Προέδρου, για την κοινωνική αυτή συμμαχία που έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και για τις μέχρι στιγμής δράσεις του.

Το SupportCY δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020 στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, για την στήριξη της κοινωνίας σε κρίσιμες στιγμές, με πρώτιστο στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την άμεση υποστήριξη των κρατικών υπηρεσιών για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις που προέκυψαν. Μαζί με περισσότερες από 130 επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό, για τα παγκόσμια δεδομένα, κοινωνικό δίκτυο με τεράστια οφέλη για τους πολίτες της χώρας. Μέχρι σήμερα ποσό πέραν των €650,000, έχει διοχετευθεί στην κυπριακή κοινωνία, σε προϊόντα, υπηρεσίες και χρηματικό ποσό.

Στη δημιουργία του SupportCY House έχουν συνεισφέρει τα μέλη: Leroy Merlin, Κωτσόβολος, Delema McCANN Cyprus, FX Sounds, Arnold's Digital Printers.