Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα στη Λιανική & Επιχειρηματική Τραπεζική στην Κύπρο

Η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο των βραβείων «World’s Best Digital Bank Awards 2020»,  αναγνωρίζεται ως μια από τις καλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης και βραβεύεται ως η καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Κύπρο για το 2020 στους τομείς της λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής, από το έγκριτο περιοδικό «Global Finance».

Ο Δημήτρης Νικολάου, Digital Transformation Manager της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει πως  «η διεθνής αναγνώριση επιβεβαιώνει τη σταθερή στρατηγική της Τράπεζας Κύπρου προς την ψηφιακή μεταμόρφωση και επιβραβεύει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες και επενδύσεις οι οποίες αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το διαχρονικό όραμα της Τράπεζας να οδηγεί τη χώρα μπροστά, συνάδει με τη φιλοσοφία του CYON (Cyprus ON), μια δέσμευση προς την κοινωνία για την κατάκτηση του ψηφιακού μέλλοντος και τη μετάβαση της χώρας μας στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε και διευρύνουμε τα ψηφιακά μας προϊόντα και τις υπηρεσίες, καλλιεργούμε την ψηφιακή κουλτούρα, εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας και αξιοποιούμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.»

Tα βραβεία του «Global Finance» επιβραβεύουν τους τραπεζικούς οργανισμούς για τα επιτεύγματά τους στην ψηφιακή τραπεζική. Οι νικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε υποψήφιες τράπεζες οι οποίες αξιολογήθηκαν από τους κριτές του Infosys, ενός κορυφαίου διεθνούς οργανισμού στον τομέα της παροχής συμβουλών, της τεχνολογίας και της εξωτερικής ανάθεσης εργασιών.

Η επιλογή έγινε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως είναι η δυναμικότητα της στρατηγικής για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση ψηφιακών πελατών, η επιτυχία της ενθάρρυνσης των πελατών για χρήση των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, η ανάπτυξη του ψηφιακού πελατολογίου, το εύρος των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, η αποκόμιση πραγματικού οφέλους από τις ψηφιακές πρωτοβουλίες, και ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών. 

Ο Joseph D. Giarraputo, εκδότης και αρχισυντάκτης του περιοδικού, δηλώνει αναφορικά με τα βραβεία: «Αυτή τη χρονιά, η παγκόσμια πανδημία επιτάχυνε τη μετάβαση στην ψηφιακή τραπεζική, αλλά ήδη οι προοδευτικές τράπεζες βρίσκονταν σε αυτή την κατεύθυνση».