Ανοικτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς

Open Calls Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και σειράς Στιγμές στο Μουσείο ‘24 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Ανοικτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου προγραμματίζει νέα σειρά δράσεων/εκδηλώσεων και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους με θεματολογία Κύπρος Νήσος με στόχο τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και στη σειρά Στιγμές στο Μουσείο ‘24 .

Η θεματολογία των προτάσεων του Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και της σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘24 εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση και επαναπροσδιορισμό της ιστορίας και ζωής της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχοντας ως μήνυμα την αδιαπραγμάτευτη ενότητα του νησιωτικού χώρου της Κύπρου.

Οι προτάσεις πρέπει να συμβάλουν στην διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων, αλλά και να αναδείξουν τη διαχρονική τους προσφορά στον ενιαίο πολιτισμικό χαρακτήρα της Κύπρου από την αρχαιότητα.

Μέσα από το τρίπτυχο: Ο Χρόνος│Ο Τόπος│Ο Άνθρωπος, θα αναδειχθούν σχέσεις και θα δομηθούν αφηγήματα, τα οποία και θα καταδείξουν τις ιστορικές πραγματικότητες της Κύπρου από το ιστορικό παρελθόν στο σύγχρονο παρόν.

Υποβολή προτάσεων μέχρι τις 20/03/2024.

OPENCALLS

Φεστιβάλ Τεχνών #Φανερωμένη ’24- Κύπρος Νήσος

Λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Φεστιβάλ οι προτεινόμενες παραστάσεις  μπορούν να αφορούν όλα τα είδη τέχνης όπως θέατρο, μουσική, χορό, περφόρμανς κ.ά.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Φανερωμένη’24 θα παρουσιάζονται στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Σειρά εκδηλώσεων #Στιγμές στο Μουσείο ‘24- Κύπρος Νήσος

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα δύο Μουσεία  του Ιδρύματος, είναι να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αποκτώντας νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των Μουσείων. Μουσικές, θεατρικές ή άλλες παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά  θα πραγματοποιούνται στα μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

Μουσικές, θεατρικές ή άλλες παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά  θα πραγματοποιούνται στα Μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και την διαδικασία υποβολής αιτήσεων καθώς και του όρους ακολουθήστε τον σύνδεσμο ο οποίος είναι αναρτημένος στα ΜΚΔ του Ιδρύματος (Facebook/Instagram) ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@cultural.bankofcyprus.com. 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128175

www.boccf.org

 @boccf