Δημήτρης Χρ. Δημητρίου

Διευθυντής Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών

 

Demetris Chr. demetriou 

Ο Δημήτρης είναι ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών στην Τράπεζα Κύπρου από τον Απρίλιο του 2021. 

Εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου ως Management Trainee το 2001 και μετά από περίοδο τριών χρόνων ως Business Banker στη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, μετατέθηκε στο Τμήμα Προσλήψεων, Επιλογών και Προαγωγών του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το 2007 μετατέθηκε στη Μόσχα ως Επικεφαλής της Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού στην Τράπεζα Κύπρου Ρωσίας.  Το 2009, με την επιστροφή του στην Κύπρο, εντάχθηκε στη Διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων και στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών.

Το 2017, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή σε ένα από τα δύο Μεγάλα Κέντρα Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας, μέχρι και τον Απρίλιο του 2021, όταν ανέλαβε τη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών.

Ο Δημήτρης είναι κάτοχος πτυχίου (ΒΑ) Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) από το Imperial College του Λονδίνου.