Ελίζα Λειβαδιώτου

Εκτελεστική Διευθύντρια Οικονομικής Διεύθυνσης

 

Eliza Livadiotou

Ημερομηνία Διορισμού: 6 Οκτωβρίου 2021

Υπηκοότητα: Κυπριακή

Η Ελίζα είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης από τον Οκτώβριο του 2019 και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2021.

Έχει υπό την ευθύνη της την Οικονομική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων, τη Στρατηγική και το Corporate Finance, τις Σχέσεις με Επενδυτές, τις πολιτικές ESG, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, τη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών, τις Εποπτικές Υποθέσεις και τη Διαχείριση Προσφορών και Οικονομικών Ερευνών.

Άρχισε την καριέρα της το 1995 στον ελεγκτικό οίκο Arthur Andersen στο Cambridge ΗΒ αποκτώντας τον τίτλο του Chartered Accountant. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Κύπρου ως βοηθός του Πρώτου Γενικού Διευθυντή Συγκροτήματος. Το 2005 μετακινήθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση.

Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε Οικονομική Διευθύντρια Συγκροτήματος (CFO) και από το 2016 μέχρι το τέλος του 2021, είχε υπό την ευθύνη της τις Διευθύνσεις Οικονομικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Διαθεσίμων. Τον Οκτώβριο του 2021, διορίστηκε ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Ελίζα σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MA Hons).

Είναι μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του  Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Μη Ανεξάρτητο και Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CISCO, ως επίσης μέλος της Επιτροπής Τραπεζικών Θεμάτων του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.