Γιώργος Κουσής

Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνολογίας & Λειτουργικών Δραστηριοτήτων

 

 

Ο Γιώργος είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργικών Δραστηριοτήτων στην Τράπεζα Κύπρου από τον Φεβρουάριο του 2022.

Είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της τεχνολογικής στρατηγικής, τα έργα τεχνολογίας και τις λειτουργικές εργασίες.

Το 1998 εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου και εργάστηκε σε διάφορα πόστα στο τμήμα τεχνολογίας όπου μεταξύ άλλων συνέδραμε στη δημιουργία Υποδομής Δεδομένων. Το 2017 ανέλαβε επικεφαλής της Επιχειρησιακής Αρχιτεκτονικής και Στρατηγικής Τεχνολογίας, θέτοντας τα θεμέλια για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τράπεζας.

Τον Νοέμβριο του 2017 διορίστηκε Διευθυντής Πληροφορικής, ενώ το 2021 πρότεινε την υιοθέτηση της μεθοδολογίας Agile και ηγήθηκε των προσπαθειών για την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας "Value Stream" για την υλοποίηση έργων τεχνολογίας.

Ο Γιώργος ξεκίνησε την καριέρα του σε νεοφυή επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.  Διετέλεσε επίσης ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο.

Είναι κάτοχος πτυχίου (BSc) στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, ΗΠΑ.