Πληρώνω πια, μόνο με το τηλέφωνό μου

H προσωπική μαρτυρία της Αννίτας Γεωργίου, 32 ετών


«Στην αρχή για να πω την αλήθειά μου, θεώρησα ότι το θέμα δεν με αφορούσε. Ναι μεν χρησιμοποιώ iphone, σχεδόν τελευταίας τεχνολογίας, ναι χρησιμοποιώ και τα διάφορα apps που με αφορούν, αλλά σε αυτό δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Όπως ας πούμε άλλοι φίλοι και γνωστοί που έτρεξαν να συγχρονιστούν περίπου το πρώτο λεπτό που ανακοινώθηκε η δυνατότητα εφαρμογής του. Είμαι βέβαιη ότι μπορείτε να με καταλάβετε, μια και όλοι έχουμε τέτοιους φίλους. Που είναι πάντα, μα πάντα, up to date. Τελοσπάντων μην τα πολυλογώ δεν θα άλλαζε και κάτι στη ζωή μου, έλεγα, όταν κάποιος με ρωτούσε αν έχω, ή όχι ακόμη χρησιμοποιήσει το Apple Pay στο iPhone, στο Apple Watch, στο iPad ή στο Mac.

 

Το walletup, όλοι το έχουμε

Άσχετο αν το βλέμμα που εισέπραττα ήταν κάπως συγκαταβατικό, σε καμμιά στιγμή δεν είχα πτοηθεί. Μέχρι το πρωί της Τρίτης, που έπινα τον καφέ μου, μαζί με τον Χρήστο -φίλο κατηγορίας up to date- και την Ελένη, φίλη δικής μου κατηγορίας. Η συζήτηση κάποια στιγμή δεν θυμάμαι πώς και γιατί κατέληξε στο θέμα των ημερών. «Ποιος χρησιμοποιεί το wallet app του;». Αναγκαζόμαστε οι δύο να παραδεχθούμε πως «όχι ακόμη». Τουλάχιστον αυτός δεν μας χλεύασε όπως άλλοι, μην πω τώρα ονόματα και χαλάσουν παρέες…

 

Σχεδόν μαγικό!

Μου ζήτησε μόνο να ανοίξω το κινητό μου και το έκανα. Μου είπε να πάω στο wallet App, που σημειώστε πως ήξερα όχι μόνο ότι υπάρχει, αλλά είχα ήδη βάλει αναγκαστικά και όλα τα boarding passes μου. Όλο και περισσότερες αερογραμμές δουλεύουν ήδη μέσω του wallet app.  Στη συνέχεια o φίλος Χρήστος μου ζήτησε τις κάρτες μου, τις οποίες σκάναρε. Αυτό ήταν! Ήμουν έτοιμη! Να χρησιμοποιώ το κινητό μου, αντί για μετρητά ή κάρτες, σε οποιεσδήποτε  πληρωμές θα έκανα απ’ εδώ και μπρος! Σχεδόν μαγικό!  Την πρώτη φορά ήμουν κάπως δισταχτική, εννοείται.

 

Η 1η φορά…

Θα περάσει τώρα το κινητό, αναρωτιόμουν,  ή θα ρεζιλευτώ στο φαρμακείο στο οποίο θα επιχειρούσα την πρώτη μου απόπειρα; Ξέρετε, στη φάση που εσύ παριστάνεις την άνετη με την τεχνολογία εμφανίζεις το κινητό και οι πίσω μένουν με ανοικτό το στόμα! Εσύ δεν τα καταφέρνεις και αυτοί σκέφτονται, "Είναι χαζό το καημένο, πέρασε το κινητό για Visa…"  Ευτυχώς όμως, η τύχη και η τεχνολογία ήταν με το μέρος μου. Κανένα από τα ντροπής σενάρια που παίχτηκαν στο  μυαλό μου δεν συνέβη. Ζητάω τα φάρμακα, τα παίρνω, μαθαίνω πόσα χρωστάω, βάζω το κινητό κοντά στη συσκευή πληρωμής καρτών, το ξεκλειδώνω απλά και αυτό ήταν! Τέλος, πλήρωσα! Όχι σχεδόν μαγικό, εντελώς μαγικό. Από εκείνη τη στιγμή μόνο με τον απλούστατο αυτό τρόπο, πληρώνω.

 

Πιο εύκολο στη χρήση, παντού

Σε καταστήματα, εστιατόρια, αυτόματους πωλητές, παντού. Επίσης όταν ψωνίζω με εφαρμογές ή στο διαδίκτυο, στο Safari με Apple Pay, δεν χρειάζεται να συμπληρώνω αιτήσεις και χαρτιά ή να πληκτρολογώ ξανά και ξανά τις πληροφορίες αποστολής και χρέωσης. Η κάθε πληρωμή με Apple Pay επαληθεύεται με μια ματιά στο Face ID ή με ένα άγγιγμα στο Touch ID, ή ακόμα και με τον κωδικό της συσκευής μου. Αυτά τα «εξιδεικευμένα» που μοιράζομαι μαζί σας τα έμαθα, αφού μετά που χρησιμοποίησα το Apple Pay και είδα ότι μου ταιριάζει, αποφάσισα να το ψάξω. Έμαθα επίσης,  ότι όσοι το χρησιμοποιούν συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα οφέλη και προνόμια που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου μέσω των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Visa της Τράπεζας Κύπρου. Και ότι τέλος, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα είναι στο επίκεντρο του Apple Pay. Με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Visa της Τράπεζας Κύπρου μέσω του Apple Pay, οι αριθμοί της κάρτας μας δεν αποθηκεύονται, ούτε στη συσκευή αλλά ούτε και στους server της Apple. Αντίθετα, ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (Device Account Number) αποδίδεται, κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Ασφαλές Στοιχείο (Secure Element) της συσκευής μας. Η κάθε συναλλαγή εγκρίνεται με ένα δυναμικό κωδικό ασφαλείας μιας χρήσης. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Παρόλο που είμαι βέβαιη πως σας έχω πείσει εγώ».

 

Μάθετε περισσότερα: http://www.apple.com/apple-pay