ΤΟ ’21 ΑΛΛΙΩΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων για τη 201ή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την έκθεση: «Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδος.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Παρουσιάζονται πάνω από 25 μικρά και μεγάλα εντυπωσιακά διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών) και 86 κάδρα ιστορικών προσώπων του 1821, κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL. Τα διοράματα απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα, καθώς επίσης και σημαντικά γεγονότα από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε και σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με ιδιώτες συλλέκτες, στους οποίους ανήκουν τα διοράματα και οι φιγούρες ειδικής κατασκευής με τη στήριξη της Playmobil Hellas. Στη συνέχεια, η έκθεση περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα παρουσιαστεί αποκλειστικά από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία, σε ένα ειδικά  διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, Δευτέρα-Κυριακή 10:00 -19:00, Είσοδος Ελεύθερη.

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό δωμάτιο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Επανάσταση και τους ήρωες του 1821.

Παράλληλα, η έκθεση πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων, όπως  διαλέξεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με Ιδρύματα και Φορείς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2022.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: εταιρεία AEGEAN

Λόγω της πανδημίας θα λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.