Αγγίζοντας το μέλλον

Το πρώτο βήμα έγινε το 2000 με την εφαρμογή του Direct Banking. Από τότε η Τράπεζα αναβαθμίζει και διευρύνει συνεχώς τη γκάμα με τα ψηφιακά της προϊόντα και υπηρεσίες, καλλιεργεί την ψηφιακή κουλτούρα στο προσωπικό της, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει και εκπαιδεύει το κοινό να εξοικειωθεί με τα νέα δεδομένα. Να δημιουργήσει τη δική του ψηφιακή τράπεζα από όπου κι αν βρίσκεται, κάνοντας τις συναλλαγές του με απόλυτη ασφάλεια: εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Η Τράπεζα Κύπρου ευθυγραμμισμένη με το μοτίβο που τη θέλει πάντα πρωτοπόρα, συστήνει πρώτη στους πελάτες κάθε νέο ψηφιακό εργαλείο. Τα ψηφιακά πορτοφόλια, τα έξυπνα ρολόγια, την ηλεκτρονική υπογραφή, τις εταιρικές εφαρμογές, τα e-branches… Σήμερα, το 93% των συναλλαγών πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών καναλιών με το 80% των πελατών να χρησιμοποιούν ψηφιακά κανάλια.

 • Μobile banking app

  Η αναβάθμιση της τραπεζικής εφαρμογής για κινητά, mobile banking app, παρέχει  πλέον την επιλογή πρόσβασης με βιομετρικά στοιχεία, δίνοντας την ευχέρεια στους πελάτες της Τράπεζας να διαχειρίζονται με περισσότερη ασφάλεια τα οικονομικά τους. Παράλληλα στο πλαίσιο του Open Banking, μέσα απ’ τo 1bank, ο πελάτης μ’ ένα απλό «touch» έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί συναλλαγές και υπόλοιπα λογαριασμών, σε άλλες Αγγλικές και Κυπριακές τράπεζες.

 • ApplePay και BOC Wallet

  Η Τράπεζα Κύπρου, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των πελατών της, πρώτη εφάρμοσε το Apple Pay που επιτρέπει στους κατόχους καρτών VISA και Mastercard να πραγματοποιούν ασφαλείς και γρήγορες πληρωμές μέσω κινητών συσκευών iOS. Αντίστοιχα οι πληρωμές μέσω κινητών Android, γίνoνται μέσα από την εφαρμογή BOC Wallet App.

 • Το ρολόι σου, το πορτοφόλι σου

  Η Τράπεζα Κύπρου έφερε πρώτη επίσης, όλες τις πληρωμές κυριολεκτικά στο χέρι των πελατών της. Με τα έξυπνα ρολόγια- πορτοφόλια GarminPay και FitbitPay που δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να διενεργεί πληρωμές με τον καρπό του.

 • QuickPay

  Η πιο αγαπημένη υπηρεσία στους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου, η οποία τους επιτρέπει να πραγματοποιούν γρήγορες και εύκολες μεταφορές χρημάτων προς άλλους πελάτες της, χωρίς χρέωση και χωρίς περιορισμό στο ποσό μεταφοράς. Απλά με την καταχώρηση του αριθμού κινητού του παραλήπτη. Το QuickPay το οποίο θεωρείται πολύ βολικό χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες πελάτες της Τράπεζας. Πρόσφατα η Τράπεζα εγκαινίασε επίσης τη συνεργασία της με την εφαρμογήψηφιακών πληρωμών Settle.

 • Business to Business APIs

  Μια εφαρμογή που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν απευθείας πρόσβαση στις λειτουργίες της 1bank όπως υπόλοιπα λογαριασμών, δημιουργία συναλλαγών και μισθοδοσίας καθώς και μαζικών πληρωμών μέσω των δικών τους συστημάτων.    

 • e-branches

  Στο e-branch, oι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τη self-service εξυπηρέτηση, πραγματοποιώντας τις τραπεζικές τους συναλλαγές γρήγορα, εύκολα οικονομικά και χωρίς χρεώσεις. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν ειδικές ATMs στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος για πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής με την ίδια ευκολία και απλότητα ενός κανονικού ταμείου. Δύο τέτοιες μηχανές έχουν ήδη εγκατασταθεί δοκιμαστικά σε υποκαταστήματα και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Επίσης στο e-branch, ένας υπεύθυνος εξυπηρέτησης θα καθοδηγεί και θα εκπαιδεύει τους πελάτες σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους.