Γεώργιος Φεραίος

Γεννήθηκε το 1977 στην Κύπρο. Είναι απόφοιτος του London School of Economics and Political Science (BSc. Accounting & Finance, First Class Honours) και κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Phil. in Finance) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 στο Λονδίνο, ως επενδυτικός  τραπεζίτης για την Credit Suisse First Boston και στη συνέχεια εργάστηκε στην Bank of America και Morgan Stanley. Καθ 'όλη την τραπεζική του σταδιοδρομία, απέκτησε μια πολύ ολοκληρωμένη εμπειρία σαν σύμβουλος σε συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, προσφορές μετοχών και χρηματοδοτήσεις μέσω δανείων και ομολόγων. Είχε επικεντρωθεί κυρίως στον τομέα του Leveraged Finance όπου είχε συμβουλέψει σε πολύ μεγάλες εξαγορές εταιρειών στην Ευρώπη και στην χρηματοδοτήση τους.

Μετά από σχεδόν 9 χρόνια ως επενδυτικός τραπεζίτης, έγινε σύμβουλος επενδύσεων και εξειδικεύτηκε σε επιχειρήσεις που υφίστανται οικονομικές δυσκολίες και οι οποίες απαιτούν ανακεφαλαιοποίηση, αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση. Σε αυτο τον τομέα εργάστηκε για την Gladwyne Investments και Alden Global Capital, μια ιδιωτική παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων. Αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της δουλείας του αναλύοντας ευρωπαϊκές τράπεζες που έλαβαν κρατικές ενισχύσεις και υπόκεινταν σε προγράμματα αναδιάρθρωσης / εξυγίανσης ή ήταν υπό εκκαθάριση.