Άκης Πηγασίου

Γεννήθηκε το 1948. Είναι Fellow του Association of Chartered Certified Accountants και Fellow του Institute of Directors. Μετά από μια σύντομη υπηρεσία στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, προσελήφθηκε  από την εταιρεία Shell Cyprus και από τότε εργάζεται στην βιομηχανία πετρελαιοειδών.

Εργάστηκε με την ΒΡ Κύπρου, την κοινοπραξία ΒΡ Κύπρου και Mobil Oil Κύπρου και τα τελευταία δέκα χρόνια με την Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου. Έχει εργαστεί σαν Οικονομικός Διευθυντής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Εργάστηκε δυο χρόνια στη BP International στο Λονδίνο στη Finance International και Corporate Control. Επίσης εργάστηκε σχεδόν για ένα χρόνο στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΛΠΕ στην Αθήνα σαν Συντονιστής στη συγχώνευση της ΒΡ Ελλάδος με τον Όμιλο της ΕΛΠΕ.

Είναι Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδος, Γραμματέας και Ταμίας του Κυπριακού Παραρτήματος του Institute of Directors και Πρόεδρος των Αποφοίτων του Παγκυπρίου Οικονομικού Λυκείου (Νεοκλέους). Υπηρέτησε έξι χρόνια σαν Μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών και εννέα χρόνια σαν Πρόεδρος του Ταμιευτηρίου των Υπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαιοειδών.

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.