Βάσος Βασιλείου

Ο κ. Βασιλείου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963.  Έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας Παγκόσμιας Eπενδυτικής Tραπεζικής και Structured Asset Finance. Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του στην Επενδυτική Τραπεζική , έχει οδηγήσει δεκάδες διεθνείς τραπεζικές υπηρεσίες και συναλλαγές σε πάνω από 15 χώρες που εκτείνονται σε 4 ηπείρους, με ποσά πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Βασιλείου είναι σήμερα ανώτερος σύμβουλος για τα RMBS για την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές έρευνες της Τραπεζικής κρίσης . Συμβουλεύει το Aμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ( DOJ ) , το Securities and Exchange Commission (SEC ) , και το  Federal Housing Finance Agency ( FHFA ) σχετικά με την προέλευση περιουσιακών στοιχείων για τις 10 μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ.  Συμβουλεύει σε θέματα που σχετίζονται με την τιτλοποίηση και συντήρηση περιουσιακών στοιχείων.

Πριν από την τρέχουσα δέσμευση του, ο κ. Βασιλείου ήταν ένας από τους Αντιπροέδρους της Radian Asset Assurance , μια παγκόσμια χρηματοοικονομική και ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη . Στην Radian ήταν ο Διευθυντής Χαρτοφυλακίου υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση επενδύσεων ύψους 10 δισεκατομμύριων δολαρίων.  Επίσης, λειτούργησε ως υπεύθυνος για τη διεθνή διάρθρωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων για τον Καναδά , Ηνωμένο Βασίλειο , την Ολλανδία , την Ιταλία , τη Γερμανία , την Αυστραλία και το Χονγκ- Κονγκ.  Eργάστηκε στο Λονδίνο για την Lehman Brothers ως Αντιπρόεδρος στο Principal Finance Group, για την UBS, καθώς και για την Nomura Securities.

Αποφοίτησε από το Columbia Graduate of Business με MBA , καθώς και από το University of Connecticut , με πτυχίο Bachelor of Science και πτυχίο Master of Science στη Μηχανολογία . Eίναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ.