Στέλιος Ιωάννου

Γεννήθηκε το 1974. Είναι απόφοιτος του University College of London (BSc in Economics, First Class Honours), και βραβεύτηκε για την ψηλότερη επίδοση στον κλάδο Οικονομικών Σπουδών από όλα τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Cambridge λαμβάνοντας το πτυχίο MPhil in Finance.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως επενδυτικός τραπεζίτης στη Cyprus Investment & Securities Corporation (CISCO) με εξειδίκευση στις Εταιρικές Δημόσιες Προτάσεις, τις συγχωνεύσεις & εξαγορές. Το 2003 εργοδοτήθηκε από πολυεθνική εταιρεία με δραστηριότητες σε πάνω από 30 χώρες στη θέση του Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου, αξιολογώντας επενδυτικές προτάσεις και αναπτύσσοντας επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Συνέχισε την καριέρα του στη Societe Generale Cyprus, ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος του τμήματος Εταιρικών Χρηματοδοτήσεων με εξειδίκευση στην αναδιάρθρωση χρέους εταιρειών και τη χρηματοδότηση νέων έργων. Από το 2007 κατέχει τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου και Συμβούλου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου Εταιρειών Φεραίος.