Εκθέσεις, Εκδηλώσεις, Διαλέξεις & Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Οι εκδηλώσεις, οι εκθέσεις και οι διαλέξεις που παρουσιάζονται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα είναι ανοιχτές στο κοινό. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα χρησιμοποιεί την ατζέντα των εκδηλώσεών του ως ευκαιρία να φέρει το κοινό σε επαφή κυρίως με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, καθώς και με την παγκόσμια ιστορία και τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης.

Παρά τους περιορισμούς που αντιμετώπισε το 2021, λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Πολιτιστικό διοργάνωσε το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni, διαλέξεις, παραστάσεις, εκθέσεις.

Εγκαινίασε μια σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και επικεντρώνονται σε διάφορους τομείς των μόνιμων συλλογών του Πολιτιστικού. Το προγράμμα διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά», διατέθηκε στις ψηφιακές του πλατφόρμες (π.χ. Facebook, Spotify, Buzzsprout). Είναι μια διαδικτυακή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων και συνεδρίων για διάφορα θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τα μουσεία, τις συλλογές, τις εκθέσεις, τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, αλλά και για άλλα κυπριακά θέματα που αφορούν όλες τις περιόδους της κυπριακής ιστορίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της τέχνης και της λογοτεχνίας

Το 2021, το Ίδρυμα ενίσχυσε την ψηφιακή του στρατηγική, καθώς έγινε συντονιστής του «ReInHerit – Redefining the future of cultural heritage, through a disruptive model of sustainability». Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και σε αυτό συμμετέχουν 12 οργανισμοί από επτά χώρες.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου