Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Φεβρουάριος 2023

Την επόμενη μέρα των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, μέσω του SupportCY, επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε στην υποστήριξη της χώρας μας προς τους σεισμόπληκτους.

Η υποστήριξη υλοποιήθηκε με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία στάλθηκε αεροπορικώς στον Λίβανο και από εκεί παραλήφθηκε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής για τους σεισμόπληκτους.

Η επικοινωνία με τον Πατριαρχείο έγινε μετά από αίτημα που στάλθηκε στο SupportCY, μέσω του μέλους ΜΚΟ ΚΕΠΑ (Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης), στο Παραλίμνι.

 

11 επιχειρήσεις συνέβαλαν στη προσπάθεια

11 επιχειρήσεις, μέλη του SupportCY, ανταποκρίθηκαν με τη σειρά τους στο δικό μας κάλεσμα και ενίσχυσαν με ποικίλους τρόπους την προσπάθεια, αυτή. Οι επιχειρήσεις είναι, εκτός από Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Airways, Leroy Merlin, Appollonion Private Hospital, EnrgyIntel, Unicars, Athienites Stores, Grant Thorton, Ergo Home Group, Mundipharma Pharmaceuticals και ΑΝΤ1.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια η οποία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, τη δύναμη της συνεργασίας. Οργανώσεις, επιχειρήσεις, κρατικός μηχανισμός και εθελοντές συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα.