Ερυθρός Σταυρός

Στηρίζουμε διαχρονικά τη δράση του Ερυθρού Σταυρού μέσα από διάφορες συνεργασίες και ενισχύουμε ειδικά το Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Κ.Ε.Σ. «Στέλλα Σουλιώτη», στη Λεμεσό.

Στο Θεραπευτικό Κέντρο, περιθάλπονται πέραν των 100 παιδιών ηλικίας μέχρι 22 ετών, με σοβαρές σωματικές και πολλαπλές αναπηρίες, όπως είναι η εγκεφαλική παράλυση, η μυϊκή δυστροφία, διάφορα σύνδρομα και άλλα σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα. Παράλληλα με την ιατρική και νοσηλευτική αγωγή, προσφέρονται στα παιδιά φυσιοθεραπεία, υδροθεραπεία, λογοθεραπεία, εργασιοθεραπεία, ιπποθεραπεία, μουσικοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη και τους παρέχονται ειδικά βοηθήματα για να μπορούν να διακινούνται πιο άνετα.

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην κατάλληλη ψυχαγωγία των παιδιών, στη δημιουργία οικογενειακής ατμόσφαιρας, στην ένταξή τους στην κοινωνία και γενικά στην προσφορά μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο αναβαθμίζονται συνεχώς.

Τη γενική ιατρική φροντίδα έχει Ειδικός Παιδίατρος, που συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Υγείας και ξένους ειδικούς. Το αφοσιωμένο εξειδικευμένο θεραπευτικό προσωπικό και ο άρτιος και συνεχώς εμπλουτιζόμενος εξοπλισμός, συμβάλλουν στην προσφορά εξειδικευμένων ιατρικών και θεραπευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο Θεραπευτικό Κέντρο λειτουργεί Ειδικό Σχολείο για παιδιά σχολικής ηλικίας, στο οποίο προσφέρεται εξειδικευμένη ειδική εκπαίδευση, θεραπευτική αγωγή, ψυχολογική στήριξη κ.ά. Στενή συνεργασία υπάρχει και με το Υπουργείο Υγείας και το Νοσοκομείο Λεμεσού, που προσφέρει υπηρεσίες παιδονευρολόγου και ορθοπεδικού πάνω σε τακτική βάση, αλλά και εκτάκτως άλλες εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται τα παιδιά.