Πορεία Χριστοδούλας 2024

Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου καλούν όλους να «είναι εκεί» στην 49η Πορεία Χριστοδούλας.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν για 49η συνεχή χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο. 

Η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό στις 7 Απριλίου 2024, στις 10:30πμ με εκκίνηση από το Θεατράκι «Hρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου», στον Μόλο Λεμεσού. 

Σε όλες τις άλλες επαρχίες, η Πορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 10:30πμ.

Η εκκίνηση της Πορείας θα πραγματοποιηθεί σε κάθε επαρχία ως ακολούθως:

  • Λευκωσία από το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».
  • Λάρνακα από την εξέδρα στις Φοινικούδες.
  • Αμμόχωστος από το Δημαρχείο Δερύvειας.
  • Τέλος, στην Πάφο  από το Δημαρχείο Πάφου. 

Η Πορεία Χριστοδούλας θα πλαισιωθεί από την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από την 1 Απριλίου έως 14 Απριλίου με εράνους σε διάφορα σημεία καθώς και οδικό έρανο στις 11 Απριλίου. 

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου πάνω από 25 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Σημειώνουμε ότι το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» θα συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία για ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου, η Τράπεζα Κύπρου θα προσφέρει €0.05 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, για την περίοδο 28 Μαρτίου μέχρι 7 Απριλίου 2024. 

Σε διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της Πορείας Χριστοδούλας ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, επεσήμανε ότι κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Πορείας Χριστοδούλας, όλη η ομάδα του Συνδέσμου γίνεται αποδέκτης της μεγάλης εκτίμησης που δείχνει η κυπριακή κοινωνία προς το έργο της. «Αυτό είναι που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις προσπάθειες για παροχή φροντίδας και ανακούφισης σε χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και μέλη των οικογενειών τους και ολοένα να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας για να είμαστε εκεί, δίπλα σε όσους μας χρειάζονται στο δύσκολο αυτό ταξίδι με τη νόσο του καρκίνου». 

Στο χαιρετισμό του ο Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, τόνισε ότι η  δράση και η εμπλοκή της Τράπεζας Κύπρου είναι αδιάκοπη. Κοινός στόχος μέσα από την εκστρατεία αυτή αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ασθένεια του καρκίνου και φυσικά η οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, για να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες προς κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό και κατ’ οίκον. 

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Πορείας Χριστοδούλας προγραμματίζονται και άλλες ενέργειες με τη στήριξη διάφορων κοινοτήτων, φορέων και ομάδων εθελοντών: 

Λευκωσία

Σάββατο 6 Απριλίου, 2024 | 1:00μμ

Εκκίνηση Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου, Αροδαφνούσα, Λευκωσία

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 10:30πμ – 5:30μμ

BoC Spring Fest στο Nicosia Mall – Φιλανθρωπική εκδήλωση για όλη την οικογένεια με δραστηριότητες για τα παιδιά, φαγητό και ποτό

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 8:00πμ – 10:30πμ

Latsia Run The City – Αγώνας δρόμου στον Δήμο Λατσιών

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 9:30πμ – 3:00μμ

Ποδηλασία από την Κακοπετριά μέχρι το Nicosia Mall για συμμετοχή στο BoC Spring Fest – Ποδηλατικός Όμιλος Θ.Ο.Ι Φιλιάς υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 9:30πμ – 3:00μμ

Ποδηλασία από το Παλαιχώρι μέχρι το Nicosia Mall για συμμετοχή στο Boc Spring Fest – ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου σε συνεργασία με τη Lexus Cycling Dream Team

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 9:30πμ – 3:00μμ

Σκυταλοδρομία Ομάδας Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» από το Δάλι μέχρι τα Λατσιά

Λεμεσός

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 10:00πμ

Πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Δυτικής Λεμεσού και τον Δήμο Ύψωνα. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Αστυνομικό Σταθμό Βάσεων SBA και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στην Επισκοπή.

Λάρνακα

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 10:30πμ

Πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 10:30πμ

Πεζοπορία από την Πλατεία Αγίου Μάμα στους Τρούλλους

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 12:00μ

Volkswagen buddies meeting με κλασσικά και καινούργια αυτοκίνητα Volkswagen στο Metropolis Mall

Πάφος

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 10:30πμ

Πεζοπορία στην Πόλη Χρυσοχούς από την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα με τερματισμό το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς. Τους πεζοπόρους θα  πρoσφωvήσει  o  Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς κ. Παναγιώτης Παπαχριστοφή

Κυριακή 7 Απριλίου, 2024 | 1:00μμ

Τερματισμός Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου στο ξενοδοχείο Phaethon 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Πορείες και τις εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου εδώ ενώ μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:

•             Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.anticancersociety.org.cy

•             Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1

Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 73/2023 που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/01-30/06/2024.