Μάριος Καλοχωρίτης

Ο Μάριος Καλοχωρίτης είναι Εκτελεστικό Στέλεχος στα Χρηματοοικονομικά με διεθνή 17χρονη εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, διαχείριση αντισταθμιστικών επενδυτικών ταμείων (Hedge Fund Management), ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, και επενδύσεις ακινήτων. Γεωγραφικά έχει ασχοληθεί με δραστηριότητες στη Βόρεια και Νότια Αμερική, Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Έχει εμπειρία σε νεοϊδρυθείσες  επιχειρήσεις και αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων.

Το 2013, ο Μάριος μετακόμισε στο Ντουμπάι για να διαχειρίζεται επενδύσεις για την Amanda Group Ltd. Στην συνέχεια υπήρξε συνιδρυτής της Loggerhead Partners, μιας εταιρείας διαχείρισης εκτελεστικών λύσεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, με γραφεία στο Ντουμπάι, Λευκωσία και Ζυρίχη.     

Το 2013, εξελέγη σαν ανεξάρτητος Μη-Εκτελεστικός Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Είναι μέλος των Επιτροπών Στρατηγικής και Αναδιάρθρωσης, Διορισμών και Εταιρικής Διακυβέρνησης, και Αμοιβών και Ανθρώπινου Δυναμικού. Αντιπροσωπεύει επίσης το Συγκρότημα στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κέρμια, εταιρείας του Συγκροτήματος που δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης και διαχείρισης ξενοδοχείων.

Προηγουμένως, βρισκόταν στην Κύπρο για πέντε χρόνια όπου διατέλεσε συνιδρυτής της Auvest, ενός Global Macro Hedge Fund και ήταν επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσης, των εργασιών και της διαχείρισης κινδύνων. Ήταν υπεύθυνος για την σύσταση και διαχείριση των δραστηριοτήτων  του γραφείου της εταιρείας στην Λευκωσία και διατέλεσε μέλος της επενδυτικής επιτροπής. Προηγουμένως είχε διατελέσει Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Clariden Leu Bank (μέρος της Credit Suisse Group), Zurich και ήταν ο επικεφαλής ανάπτυξης εργασιών για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Τουρκία. Στο παρελθόν διατέλεσε Οικονομικός Διευθυντής του Amana Group, ενός μεγάλου ομίλου ανάπτυξης ακινήτων στο Ντουμπάι.

Ήταν επίσης, συν-ιδρυτής και Αντιπρόεδρος της Capital Risk Group LLC στην Νέα Υόρκη.  Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην Enron στο Χιούστον του Τέξας και εργάστηκε στον τομέα των  επενδύσεων και εταιρικής χρηματοδότησης του συγκροτήματος. Επίσης, συνεργάστηκε με τη McKinsey & Co στην Αθήνα και τη J.P. Morgan Bank στη Νέα Υόρκη. Είναι κάτοχος MBA (2001) από το Harvard Business School, της Βοστώνης, ΗΠΑ και BSc Χρηματοοικονομικά (1997) από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνας, ΗΠΑ. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Συμβούλων. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.