Εκστρατείες Αιμοδοσίας

Την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και το Κέντρο Αίματος διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο με στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος ενόψει του καλοκαιριού.

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει, προσφέροντας δυο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα του. Το φετινό μήνυμα της παγκόσμιας αυτής ημέρας είναι ‘Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά’.

Στην αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο συμμετείχαν μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, της Προεδρικής Φρουράς καθώς και μέλη του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY.

Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου και η Eurolife, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος, διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι και κάθε Δεκέμβριο, παγκύπρια εκστρατεία αιμοδοσίας, στα κεντρικά τους κτήρια με την εθελοντική συμμετοχή μελών του προσωπικού.